• BLANKETTER OG REGLER

    Opsigelses blanketter Ansøgnings blanketter
  • SØG AFDELING

  • FIND VICEVÆRT I DIN AFDELING

 

Arbejdernes Byggeforening – et godt sted at bo

 

Arbejdernes Byggeforening er en almen boligorganisation i Silkeborg, som ligger i det midtjyske Søhøjland tæt ved Himmelbjerget omgivet af skovklædte bakker, smukke søer og med Gudenåen løbende tæt ved den indre by.

Silkeborg oplevede i 1940’erne en stor boligmangel og løsningen blev et storstilet andelsboligbyggeri. Af den lokale arbejdsbevægelse udsprang Arbejdernes Byggeforening, som blev stiftet i 1941. Arbejdernes Byggeforening ønskede at imødegå boligmanglen ved at bygge større, moderne udlejningsejendomme med tidens bekvemmeligheder som centralvarme, varmt vand, vaskefaciliteter m.m.

Vi opfører, administrerer og udlejer almene boliger til familier, unge og ældre. Om du er studerende, har fået barn eller er gået på efterløn, har vi en bolig, der passer til netop dit eller jeres behov. Arbejdernes Byggeforening sikrer gennem løbende renoveringer, at alle boliger lever op til nutidens standard og komfort.

Vores 2658 boliger fordeler sig på etagebyggeri, tæt/lavt byggeri samt række- og parcelhuse. Det er vedligeholdt byggeri med velplejede fællesarealer. Alle vores boliger har You See kabel-tv og er forberedte til internet.

I Silkeborg er der mange muligheder for uddannelse på bl. a. seminarium, handelsskole, sygeplejeskole m.v. Byen har et rigt kulturliv med bl. a. Jysk Musik & Teaterhus samt Silkeborg Sportscenter med indendørs skøjtebane, curling, boksning, squash og meget andet.

Det er også let at komme til og fra uddannelse og job i hele det midt- og østjyske område. Silkeborg har gode tog- og busforbindelser, og Århus ligger blot 40 minutter væk. Samtidig gør gode bybusforbindelse det nemt at komme til centrum, busterminal og banegård.

Med denne hjemmeside ønsker vi at give dig et godt indtryk af Arbejdernes Byggeforening.